torsdag 10 januari 2013

Palsternackssoppa och svampbruschetta

För några dagar sedan åt vi soppa på palsternacka och oj vad det var gott.
Rotfrukter är ju bästa grönsakerna såhär på vintern i vårt avlånga land.
Receptet var superenkelt och kom från Ecoviva som vi prenumererar matkasse ifrån.

Här kommer receptet:
4 personer
500 gram palsternackor
1gul lök
2 grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
1 dl grädde

Gör såhär: hacka lök och palsternackor. Häll över vatten och buljongtärningar och låt småkoka i 15 minuter. Tillsätt grädden. Mixa. Mums och vego eko-reko!

Till soppan hade vi en jättegod svampbruschetta enkelt och gott det också! Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack september

September bjöd verkligen på ris och ros. Mest ros var vädret, helt fantastiskt med sol och fina dagar. Jag har lärt mig att baka...