Idag åt vi en riktigt god eko-reko middag. Grönsaksbiffar i pitabröd med grekisk sallad och en sås med ajvar. Här kommer recepten!
Ajvar coleslaw:
2 dl crème fraîche
5 dl riven vitkål
2 msk ajvar
1 msk majonnäs
Salt
Peppar
Blanda alla ingredienser och krydda efter tycke och smak.
Grekisk sallad:
1/2 paket fetaost
1liten rödlök
1 näve plommontomater mini
2 nävar valfri sallad
Kalamataoliver
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Peppar
Blanda alla ingredienser i en trevlig skål.
Ugnsrostad sötpotatis:
2 st sötpotatisar
Olivolja
Salt
Ugnsrosta i 20 minuter på 200 grader .
Pitabröd och grönsaksbiffar handlade jag i affären.
Smaklig spis!
tisdag 4 december 2012
Grönsaksbiffar i pitabröd med goda tillbehör
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Sitges och sommarens sista suck
Vi förlängde sommaren med att resa till Sitges, söder om Barcelona. Veckan bjöd på sol, värme, salta bad och ljuvlig mat! Vi kun...
-
Jag har varit ledig i två veckor. Vädret har varit växlande och den mesta av tiden har jag varit i vårt sommarhus vid havet. Äti...
-
Ingredienser 4 personer: 3 morötter 2 små lökar 1 palsternacka Spiskummin Torkad ingefära Torkad chili Kanel Salt Peppar Krossade tomater 3...
Ser gott ut! :)
SvaraRadera