Idag åt vi en riktigt god eko-reko middag. Grönsaksbiffar i pitabröd med grekisk sallad och en sås med ajvar. Här kommer recepten! 
Ajvar coleslaw:
2 dl crème fraîche 
5 dl riven vitkål
2 msk ajvar 
1 msk majonnäs 
Salt 
Peppar
Blanda alla ingredienser och krydda efter tycke och smak. 
Grekisk sallad:
1/2 paket fetaost
1liten rödlök 
1 näve plommontomater mini
2 nävar valfri sallad 
Kalamataoliver 
Olivolja 
Vitvinsvinäger 
Salt 
Peppar 
Blanda alla ingredienser i en trevlig skål. 
Ugnsrostad sötpotatis:
2 st sötpotatisar 
Olivolja
Salt
Ugnsrosta i 20 minuter på 200 grader . 
Pitabröd och grönsaksbiffar handlade jag i affären. 
Smaklig spis! 
tisdag 4 december 2012
Grönsaksbiffar i pitabröd med goda tillbehör
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Firat en 17-åring
Vi hade planerat för ett stort kalas i helgen men dagen innan fick sambon flunsa och planerna fick kastas om. Kalaset ställdes in och tonåri...
- 
Jag har varit ledig i två veckor. Vädret har varit växlande och den mesta av tiden har jag varit i vårt sommarhus vid havet. Äti...
- 
Ingredienser 4 personer: 3 morötter 2 små lökar 1 palsternacka Spiskummin Torkad ingefära Torkad chili Kanel Salt Peppar Krossade tomater 3...
 
Ser gott ut! :)
SvaraRadera