Idag åt vi en riktigt god eko-reko middag. Grönsaksbiffar i pitabröd med grekisk sallad och en sås med ajvar. Här kommer recepten!
Ajvar coleslaw:
2 dl crème fraîche
5 dl riven vitkål
2 msk ajvar
1 msk majonnäs
Salt
Peppar
Blanda alla ingredienser och krydda efter tycke och smak.
Grekisk sallad:
1/2 paket fetaost
1liten rödlök
1 näve plommontomater mini
2 nävar valfri sallad
Kalamataoliver
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Peppar
Blanda alla ingredienser i en trevlig skål.
Ugnsrostad sötpotatis:
2 st sötpotatisar
Olivolja
Salt
Ugnsrosta i 20 minuter på 200 grader .
Pitabröd och grönsaksbiffar handlade jag i affären.
Smaklig spis!
tisdag 4 december 2012
Grönsaksbiffar i pitabröd med goda tillbehör
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Lugna dagar
Mars har fyllts med lugna helger med långa promenader, tv-serier, små vårtecken och vila. Medan vardagen har varit fylld med skola ...
-
Ingredienser 4 personer: 3 morötter 2 små lökar 1 palsternacka Spiskummin Torkad ingefära Torkad chili Kanel Salt Peppar Krossade tomater 3...
-
Vi har haft höstlov tonåringarna och jag. Först tänkte jag inte vara ledig, killarna är stora och har mest egna planer men sedan tän...
Ser gott ut! :)
SvaraRadera