tisdag 29 januari 2019

Vips så har minsta trollungen fyllt 7 år!

I fredags blev han då 7 år våran minsting som alltid varit ett äventyr och gjort vår familj komplett. Dagen inleddes med uppvaktning på sängen innan skolan. Födelsedagsbarnet hade önskat sig tomtegröt och fruktsallad och vist blev det ett par paket också. Vi brukar låta barnen få önska en familjeaktivitet på födelsedagen och ofta blir det bio eller bowling men denna gång valda trollungen att gå på museum, Vikingaliv på Djurgården i Stockholm. Mitt bästa hållbara eko-reko tips när någon fyller år är just att göra en aktivitet tillsammans.
 
För oss var det första museibesöket på Vikingaliv och vilket fint museum. Bra och relevanta utställningsdelar där både barn och vuxna kunde interagera med utställningen. Bra guidning också av arkeolog vilket barnen tyckte var super och vågade till och med ställa frågor.   
Vi åkte historietåg, tittade på kläder, provade hjälmar och tittade på en måltid från vikingatiden. Utställningen beskrev på ett fint sätt hur vardagslivet på vikingatiden kunde se ut och hur handelsresorna såg ut. Vi passade också på att besöka museets fik och mumsade på goda bakverk och drack gott kaffe och äppelmust  och besökte museishopen som var liten men en av det finaste museishoparna jag besökt. Nöjda åkte vi hem och avslutade kvällen med sushi och filmkväll.
En fin födelsedag med mycket familjemys.
/Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Första juni och årets första dopp

Första juni bjöd på årets första dopp efter en härlig långpromenad runt sjön och årets första rabarberpaj till efterrätt. En skö...