fredag 25 maj 2012

Finns det ekologiska solskyddskrämer?

Flera av ämnena som finns i vanliga solskyddskrämer är farliga och svåra att bryta ner för naturen. Bara namnet på några av dessa ämnen får mig att rysa tex Titandioxid och Zinkoxid. Konstigt nog finns Zinkoxid i solskydd för barn med hög faktor. Detta ämne som är farligt för vattenorganismer smetar vi på våra barn. Efter att ha sökt efter miljövänliga alternativ förstår jag att det är inte så lätt. För att få till bra UV-filter krävs det kemiska produkter. Så vad är alternativen? Jag måste helt enkelt fortsätta och skaffa mera kunskap i ämnet för att se vad som både skyddar våra små mot för mycket solljus och samtidigt inte skadar vår miljö. Än så länge kompromissar jag och använder ett av det renaste solskydden på marknaden. Jag hoppas på att i denna farliga djungel ska marknaden ta och rycka upp sig. Herre gud vi har ju landat på månen och det var inte igår precis.

4 kommentarer:

 1. Just det, glömde en sak. Tror inte du behöver rysa över varken Titandioxid eller Zinkoxid. Inte enligt (eko)bloggen på turkos.se i alla fall. Se inlägg nedan. Själv vet jag inte alls om det hon skriver stämmer, men kan vara värt att forska vidare i ämnen. Annars tipsar hon om bra oljor med naturligt solskydd. (morotsolja, vetegroddsolja, sesamolja, jojoba bla)

  http://turkos.se/solskydd-fragor-och-svar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mäh! Min första kommentar försvann (i alla fall i mitt fönster) när jag skrev den andra! Skumt.Så för att undvika att det händer igen så gör jag ett svar på min egen kommentar.

   Nåväl, det räcker med denna. Jag tipsade om turkos.se :)

   Kram

   Radera
 2. Tack för bra tips! Ska bunkra inför sommaren.
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. http://www.skogsrospa.se/kroppsvard/solskydd/

  Läs här om du vill så hittar du bra solskydd med mera info om ämnet.
  Jag kan även rekommendera denna länk med bra info.

  http://peachydivas.com/2012/05/21/intervju-jenny-karner-hjalper-oss-reda-ut-fragetecken-kring-solskydd-och-tipsar-om-hur-vi-solar-smart/

  SvaraRadera

Sommarens första semestervecka

Det blev en fin första semestervecka på Mörkö. Vädret har verkligen varit fantastiskt.  Vi har ätit glass i stora lass, en massa...