tisdag 1 januari 2019

Att fira in det nya året

Nyårsafton inleddes med mys i stugan. Vädret var helt enkelt inte så kul först ihållande snö och sedan regn. Barnen och jag tittade på film, åt spagetti och köttfärssås och spelade spel. Tillslut slutade regnet och vi gick ut och lekte i den snö som fanns kvar. En snögubbe och snölykta lyckades vi skapa innan vi blöta och småkalla gick in igen för att påbörja kvällens matlagning. Tanken var att vi istället för en traditionell förrätt, varmrätt och efterrätt äta lite flera mindre rätter alla med mycket smaker. Riktigt gott blev det och alla rätterna blev goda.
Nyårsmeny 2018
*Potatischips med crème fraiche, gräslök och löjrom
*Halstrad pilgrimsmussla med brynt örtsmör, majonnäs och sikrom
*Hummertaco med snabbpicklad gurka och salladslök
*Laxtaco med sojamarinerad lax, mango och avokado sallad
*Bifftaco med hjärtsallad, picklad rödlök och tryffelmajonnäs
*Gino med vaniljglass
Efter middagen spelade vi spel och inväntade tolvslaget. Lite efter kl 22 kändes lilla trollungen trött så vi gick ut. Smällde ett par fyrverkerier, tände långa tomtebloss och rislyktor. Fint som bara den och trollungarna var så glada. Ännu nöjdare blev det när det lyckades hålla sig vakna till tolvslaget och skålade friskt i päronsaft.
Gott slut och gott nytt år!
/Hanna
  
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

När allt känns nattsvart

Ännu en tonåring har skjutits och jag kan faktiskt inte förstå eller ta in riktigt vad det är som händer. Att vi har problem i vårt land är ...