tisdag 1 januari 2019

Julen 2018

I år firade vi jul på ett väldigt traditionsenligt sätt för oss. Vi vaknade, öppnade julklapparna från julstrumporna och fixade den årliga julfrukosten(som vi delar på vart annat år med min syster och hennes familj). Vi dukade och gjorde fint. Klädde på oss men bestämde oss för att behålla myskläderna (vilket vi ångrade lite när vi såg att våra frukostgäster var väldigt fina). Frukostgästerna kom. Vi mumsade hemmagjord risgrynsgröt med kanel, socker och mjölk och skinksmörgåsar. Vi öppnade julklappar och fikade med lussebullar och pepparkakor. Vi gick ut och lekte lite för att få lite sol. Sedan kramade vi det första gästerna för dagen hejdå.
 
Sedan tog vi en paus och plockade undan frukosten och jag läste en stund medan barnen lekte.
Sedan satte vi på oss finkläder och gjorde oss redo. Kl 15.00 såg vi på Kalle och hans vänner inne hos mina svärföräldrar. Gästerna anlände och det blev dags för julbord. Vi åt sill, lax, ägghalvor, kallskuret, skinka, köttbullar och revbenspjäll tills vi storknade. Allt var vällagat och gott. Efter julmaten kom tomten med julklappar. Glada barn som öppnade julklappar. Efter alla julklappar blev det fika och efter det sa vi hejdå och gästerna åkte hem. Vi stannade hos mina svärföräldrar och öppnade vuxenjulklapp. Kvällen avslutades med ett roligt spel och sedan var det god natt för stora och små.
Julafton *
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Första juni och årets första dopp

Första juni bjöd på årets första dopp efter en härlig långpromenad runt sjön och årets första rabarberpaj till efterrätt. En skö...