I söndags hade vi födelsedagsfika här hemma för sambon. Vi bjöd på köpta kanelbullar från vårt lokala eko-reko bageri och hemmagjord smulpaj. Enkelt och gott och framför allt mysigt!
Äppel- och hallonsmulpaj med vaniljgrädde:
6 portioner
Ingredienser:
2 eko äpplen
1 paket frysta eko hallon
Eko socker till bären
Kanel
Smuldegen:
150 gram eko smör
1,5 dl eko vetemjöl
Eko havregryn efter tycke och smak
2 msk eko socker
1 nypa salt
Gör såhär:
Skala och skär upp äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med hallonen och strö över socker och kanel. Blanda alla torra ingredienser med smör. Glöm inte sockret. Komplettera med mjöl och havregryn till bra smulig konsistens. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 35 minuter. Servera med vispad grädde med 1 tsk vaniljsocker i. Smaklig eko-reko fika!
måndag 4 februari 2013
Födelsedagsfika och smulpaj
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej december!
Äntligen kom den, vintern med minusgrader och ett lätt snötäcke. Jag blir direkt så mycket gladare och lättare till sinnet. Förs...
-
Ingredienser 4 personer: 3 morötter 2 små lökar 1 palsternacka Spiskummin Torkad ingefära Torkad chili Kanel Salt Peppar Krossade tomater 3...
-
Precis som mina barn gör så växte jag upp i en av Stockholms södra förorter, Bagarmossen. En klassisk förort utbyggd under en tid då man sta...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar