tisdag 5 februari 2013

Mustig köttgryta på rester

Att ta hand om matrester har blivit allt viktigare. Nu när vi sorterar matavfall blir det så mycket tydligare hur mycket mat vi egentligen slänger bort. En del helt i onödan. Efter helgens middagsbjudning fick vi grillat kött kvar, nötkött. Igår lagade jag till en snaskig köttgryta på resten. Här kommer receptet!

Hannas köttgryta:
250 gram grillad biff strimlad
2 eko morötter
1 eko palsternacka
1 eko gul lök
Olivolja
1 köttbuljong
2,5 dl rött alkoholfritt vin
500 gram eko krossade tomater
2 msk eko tomatpuré
Kryddblandning franska örter
Salt
Peppar

Gör såhär:
Hacka lök, morötter och palsternacka. Fräs grönsakerna i en kastrull i olivolja. Tillsätt vin, krossade tomater och buljongtärningen. Låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt tomatpuré och krydda. Strimla den färdiglagade kalla biffen och lägg i den. Låt sjuda ytterligare 3 minuter. Färdigt att servera. Vi åt grytan med en fetaostcremé. Smaklig eko-reko spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Påsklov 2024

Jag har förstått att för många är påsken den härligaste av högtider. Utan stress och krav. Och jag är benägen att hålla med. Vi ...