Att ta hand om matrester har blivit allt viktigare. Nu när vi sorterar matavfall blir det så mycket tydligare hur mycket mat vi egentligen slänger bort. En del helt i onödan. Efter helgens middagsbjudning fick vi grillat kött kvar, nötkött. Igår lagade jag till en snaskig köttgryta på resten. Här kommer receptet!
Hannas köttgryta:
250 gram grillad biff strimlad
2 eko morötter
1 eko palsternacka
1 eko gul lök
Olivolja
1 köttbuljong
2,5 dl rött alkoholfritt vin
500 gram eko krossade tomater
2 msk eko tomatpuré
Kryddblandning franska örter
Salt
Peppar
Gör såhär:
Hacka lök, morötter och palsternacka. Fräs grönsakerna i en kastrull i olivolja. Tillsätt vin, krossade tomater och buljongtärningen. Låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt tomatpuré och krydda. Strimla den färdiglagade kalla biffen och lägg i den. Låt sjuda ytterligare 3 minuter. Färdigt att servera. Vi åt grytan med en fetaostcremé. Smaklig eko-reko spis!
tisdag 5 februari 2013
Mustig köttgryta på rester
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej december!
Äntligen kom den, vintern med minusgrader och ett lätt snötäcke. Jag blir direkt så mycket gladare och lättare till sinnet. Förs...
-
Ingredienser 4 personer: 3 morötter 2 små lökar 1 palsternacka Spiskummin Torkad ingefära Torkad chili Kanel Salt Peppar Krossade tomater 3...
-
Precis som mina barn gör så växte jag upp i en av Stockholms södra förorter, Bagarmossen. En klassisk förort utbyggd under en tid då man sta...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar