onsdag 7 november 2012

Marockansk lammkorvsgryta med ris

Ingredienser 4 personer:
3 morötter
2 små lökar
1 palsternacka
Spiskummin
Torkad ingefära
Torkad chili
Kanel
Salt
Peppar
Krossade tomater
3 dl lantbuljong
1 zucchini
3 lammkorvar (svenskt kött med hög kötthalt 80%)
2 nävar med russin

Gör såhär:
Hacka och fräs rotfrukter och lök. Krydda. Häll i det krossade tomaterna och låt småkoka i minst 15 minuter. Mixa. Häll i buljong, lammkorv, finhackad zucchini och russin. Låt småkoka i ca 10-15 min. Servera med ris och en gräddfilssås. Eko-reko måltid till 80 %, smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sitges och sommarens sista suck

Vi förlängde sommaren med att resa till Sitges, söder om Barcelona. Veckan bjöd på sol, värme, salta bad och ljuvlig mat! Vi kun...