onsdag 7 november 2012

Marockansk lammkorvsgryta med ris

Ingredienser 4 personer:
3 morötter
2 små lökar
1 palsternacka
Spiskummin
Torkad ingefära
Torkad chili
Kanel
Salt
Peppar
Krossade tomater
3 dl lantbuljong
1 zucchini
3 lammkorvar (svenskt kött med hög kötthalt 80%)
2 nävar med russin

Gör såhär:
Hacka och fräs rotfrukter och lök. Krydda. Häll i det krossade tomaterna och låt småkoka i minst 15 minuter. Mixa. Häll i buljong, lammkorv, finhackad zucchini och russin. Låt småkoka i ca 10-15 min. Servera med ris och en gräddfilssås. Eko-reko måltid till 80 %, smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Boktips Jul på det lilla hotellet vi havet

Jenny Colgan har gjort det igen, skrivet en feel-good bok om människorna som lever på den fiktiva ön Mure. Vi får återigen följa Flora och F...