lördag 9 mars 2013

Matvete till middag!

Vi har fått en ny favorit här hemma nämligen matvete. Att laga vardagsmat som både är enkelt och gott är lite min matfilosofi. Plus att vardagsrätter ska gå fort helst från start till mål på 15 minuter. Här kommer ett nytt favorit recept!

Matvete med tomatpesto, sallad och rostad broccoli:
4 personer
Koka matvete i buljong till 4 personer
0,5 dl tomatpesto
1 msk olivolja
1 pressad citronskiva
1 pkt kidneybönor
1 pkt majs

Rostad broccoli:
1 knippe färsk broccoli
Havssalt
Olivolja

Gör såhär:
Koka matveten i buljong (i övrigt följ anvisningarna på paketet). När matveten småputtrar börja med broccolin. Sätt på ugnen på 220 grader, varmluft. Skölj och skär broccolin. Lägg broccolin i en ugnsform salta och ha på olivolja. Låt stå i ugnen i 10 minuter. När matveten är klar blanda i peston, olivolja och citron samt bönor och majs. Servera med valfria grönsaker och fetaost. Smaklig eko-reko spis!

2 kommentarer:

  1. Visst är det gott med matvete är en favorit hos mig precis som mathavre:)

    SvaraRadera
  2. BloggerPlus App19 mars 2013 kl. 01:47

    Mathavre låter spännande, det måste jag prova! Tack för tipset!
    Hanna

    SvaraRadera

Dagarna i mars och förändringens vindar

Just nu känns dagarna lite tunga. Jag försöker tänka positiva tankar, fokusera på det som är bra och se till att jag får återhäm...