onsdag 6 mars 2013

Barcelona

Vi har varit en förlängd weekend till Barcelona. En stad vi verkligen tycker om och besökt vid ett par tidigare tillfällen. En härlig stad att promenera i. Smala gågator och fina esplanader, här finns det något för allas tycke och smak. Vi är förtjusta i stadens stämning. Det lättsamma och lite slitna samtidigt som det är välordnat och modernt. Vädret var växlande men det gjorde ingenting det var ju barmark och varmt.

Maten var fantastisk och vi njöt av tapas, avsmakningsmeny och trerätters lunch. Närproducerade råvaror dominerade och också tillagning efter säsong. Jag lyckades hitta en helt ekologisk matmarknad där vi handlade lite snacks, frukt och juice. Lyckad matresa.

Lite kultur hann vi också med en musikupplevelse som var helt fantastisk, konsert med spanskgitarr i ett litet kapell. Musiken fyllde hela kyrkorummet och det vart otroligt stämningsfullt. En upplevelse jag varmt rekommenderar och som inte var särskilt dyr 180 kr/biljett.

Visst blev det lite shopping också men det får bli ett eget inlägg. Nu är vi hemma i Sverige igen och som vanligt är det borta bra men hemma bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Påsklov 2024

Jag har förstått att för många är påsken den härligaste av högtider. Utan stress och krav. Och jag är benägen att hålla med. Vi ...