Vi har fått en ny favorit här hemma nämligen matvete. Att laga vardagsmat som både är enkelt och gott är lite min matfilosofi. Plus att vardagsrätter ska gå fort helst från start till mål på 15 minuter. Här kommer ett nytt favorit recept!
Matvete med tomatpesto, sallad och rostad broccoli:
4 personer
Koka matvete i buljong till 4 personer
0,5 dl tomatpesto
1 msk olivolja
1 pressad citronskiva
1 pkt kidneybönor
1 pkt majs
Rostad broccoli:
1 knippe färsk broccoli
Havssalt
Olivolja
Gör såhär:
Koka matveten i buljong (i övrigt följ anvisningarna på paketet). När matveten småputtrar börja med broccolin. Sätt på ugnen på 220 grader, varmluft. Skölj och skär broccolin. Lägg broccolin i en ugnsform salta och ha på olivolja. Låt stå i ugnen i 10 minuter. När matveten är klar blanda i peston, olivolja och citron samt bönor och majs. Servera med valfria grönsaker och fetaost. Smaklig eko-reko spis!
lördag 9 mars 2013
Matvete till middag!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej december!
Äntligen kom den, vintern med minusgrader och ett lätt snötäcke. Jag blir direkt så mycket gladare och lättare till sinnet. Förs...
-
Ingredienser 4 personer: 3 morötter 2 små lökar 1 palsternacka Spiskummin Torkad ingefära Torkad chili Kanel Salt Peppar Krossade tomater 3...
-
Precis som mina barn gör så växte jag upp i en av Stockholms södra förorter, Bagarmossen. En klassisk förort utbyggd under en tid då man sta...
Visst är det gott med matvete är en favorit hos mig precis som mathavre:)
SvaraRaderaMathavre låter spännande, det måste jag prova! Tack för tipset!
SvaraRaderaHanna