I genomsnitt slänger varje svensk ca 70 kg matavfall per år. Mycket av det som slängs skulle vi kunna använda genom att ta till vara på rester och planera vår veckomeny runt det ingredienser vi köper. Mat är miljö och mat idag är också energislukare oavsett vad vi väljer att äta. Kedjan från jord till bord är ganska lång och inte så snäll mot miljön som den borde.
Det bästa tipset, ät rester och släng mindre mat!
måndag 3 september 2012
Matavfall
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Födelsedagskalas i småstaden
Att få fira att mamma blivit ett år äldre är en ynnest och alltid lika fint. Att få ses, prata och äta god mat tillsam...
-
Ingredienser 4 personer: 3 morötter 2 små lökar 1 palsternacka Spiskummin Torkad ingefära Torkad chili Kanel Salt Peppar Krossade tomater 3...
-
Alla som känner mig vet att jag inte är så himla duktig på att baka. Duktig på att äta godsaker är jag men när det kommer till precision...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar