I genomsnitt slänger varje svensk ca 70 kg matavfall per år. Mycket av det som slängs skulle vi kunna använda genom att ta till vara på rester och planera vår veckomeny runt det ingredienser vi köper. Mat är miljö och mat idag är också energislukare oavsett vad vi väljer att äta. Kedjan från jord till bord är ganska lång och inte så snäll mot miljön som den borde.
Det bästa tipset, ät rester och släng mindre mat!
måndag 3 september 2012
Matavfall
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej december!
Äntligen kom den, vintern med minusgrader och ett lätt snötäcke. Jag blir direkt så mycket gladare och lättare till sinnet. Förs...
-
Ingredienser 4 personer: 3 morötter 2 små lökar 1 palsternacka Spiskummin Torkad ingefära Torkad chili Kanel Salt Peppar Krossade tomater 3...
-
Precis som mina barn gör så växte jag upp i en av Stockholms södra förorter, Bagarmossen. En klassisk förort utbyggd under en tid då man sta...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar