onsdag 17 juni 2020

Att skriva en ansökan och ett personligt brev till en författarutbildning eller skrivarkurs

Jag heter Hanna och jag föddes i augusti när solen värmer, kvällarna är ljumna och alla vill äta kräftor. Jag föddes 1979 och då var min mamma 19 år och min pappa 23 år, med ett begynnande alkoholproblem. Deras kärlek hade hållit i mer än fem år men när de fick mig sprack ballongen och min mamma fattade de viktiga beslutet att hon inte kunde leva med min pappas missbruk och en bebis. Hon lämnade honom och började bygga upp sitt eget liv i förorten. Min start i livet och jag är imponerad av hur bra min uppväxt faktiskt blev. Min mamma har alltid varit kärleksfull, tålmodig, snäll men lite sträng och trott på disciplin och ordning. Hon har alltid varit en trygg vuxen och är fortfarande en av det viktigast personerna i mitt liv. Min pappa som jag haft en relation till under hela mitt liv har alltid varit den påhittiga, äventyrliga naturmänniskan, som inte kan sitta still och som gråter till barnprogram om de är sorgliga. Som ofta under uppväxttiden varit mera i sig själv med sina egna problem än funnits till för sin omgivning. Som velat gott men inte alltid uppnått ett gott resultat.

Jag växte upp i Bagarmossen, där gångvägarna utgår från torget, skolan är byggd i rött tegel och ser mer ut som ett fängelse än en skola. Där loftgångshusen ligger som en grå mur mot skogen och Nackareservatet. Där fyllisarna sitter på torgets parkbänk och skrattar och skrålar. Där fontänen gör sitt bästa för att hamna i blickfånget trots att den står lite till vänster på torget. Där höghuset en gång signalerade modernitet, men med åren mer ser ut som en sliten symbol från en annan tid. Där växte jag upp, med knästrumpor i klarblåa skinnsandaler, avklippta jeansshorts och hemstickad kofta. Oftast cyklandes på min röda cykel småpratandes med mig själv.

Så här inledde jag mitt personliga brev till Långholmens författarskola och jag blev så glad när jag blev antagen och ännu gladare över att få ha gått denna utbildning som givit mig så mycket och gett mig tron på att våga skiva på ett bokmanus. Nu hoppas jag verkligen att jag vågar fullfölja och skiva klart bokmanuset och skicka in den.

/Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sommarens första semestervecka

Det blev en fin första semestervecka på Mörkö. Vädret har verkligen varit fantastiskt.  Vi har ätit glass i stora lass, en massa...