måndag 6 januari 2020

Hejdå 2019 och hej 2020!Vi inledde det nya året i fjällen i svärisarnas sportstuga. Vädret var lite si och så och humöret lika så. Jag är ju inte så förtjust i det där med oskrivna blad, nya möjligheter och framtidstro. Jag är ju lite mera vemod, eftertanke och ångest. Tur att de övriga familjemedlemmarna kan väga upp, vara drivna och peppiga.

På nyårsafton åkte vi skidor på dagen och hängde i stugan på kvällen. Lagade god mat och samtalade. Vi pratade om året som gått, vilka familjemål vi hade för 2019 (som att pröva äta sniglar) och vilka mål vi uppfyllde. De var flera mål som vi inte lyckades utföra 2019 bl.a. en familjeresa utomlands som vi tar med oss in i 2020. 

Vi summerade våra favorithändelser under det gångna året. Några av mina favoriter var påsken på Öland och sommarens fjällvandring. Och vi pratatde om vad vi saknat. Alla fyra var vi överens om att det är bra att ha ett par individuella mål och ett par gemensamma familjemål så så blev det även för 2020.

Vi pratade mycket om Greta-effekten och längtan av att vilja göra rätt saker utifrån miljön men också skapa minnen för livet som familj och drömmen vi alla har om att göra en långresa tillsammans (vilket vi aldrig gjort). Svårt och nyttigt samtal att ha. Vi kom fram till att vi är på god väg när det kommer till mycket men att det finns flera områden vi kan förbättra.

Vi kom fram till att vi är bra på att handla och äta ekologisk mat, laga vegetariskt, välja viltkött framför andra köttsorter, soppsortera och att inte konsumera i onödan. Men att vi har en lång väg att gå när det gäller att handla second hand och att välja tåget framför bilen. Så hej 2020 du är så välkommen och vi är så redo!
/Hanna
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar