onsdag 28 november 2018

Julklappstips till trollungar

Efter att ha pratat mycket med trollungarna om julkänsla och vikten av att få vara tillsammans tänkte jag att jag skulle sätta ihop en lista med julklappstips och här kommer våra favoriter i åldrarna 6-10 år. En del är gratis och en del inte. Tipsen passar med andra ord både en stor plånbok och en liten.
  • En upplevelse för hela familjen: besök på ett museum, djurpark, nöjesfält, äventyrsbad eller varför inte se en teaterföreställning eller gå på bio. Det viktigaste är att göra någonting tillsammans och att man låter sin plånbok och sina intressen styra. Just nu vill jag slå ett extra slag för museerna som har fri entré (man vet aldrig hur länge det varar), våra favoriter är Historiska museet och Naturhistoriska riksmuseet men det finns ju många att välja på. Skriv ett fint kort och tillsammans med ett program, slå in till ett fint paket.
  • Aktivitetshäftet: gör ett eget häfte med saker och upplevelser ni ska göra tillsammans. Rita bilder eller gör på datorn och skriv ut. Vik ihop som talonger/biljetter som kan rivas allt eftersom. Bra exempel på aktiviter kan vara: åka skridskor, spela Risk, ha dataspels turnering, baka småkakor tillsammans, baka kladdkaka, ha fredagsdisco med popcorn, chips och saft, gå på museum, gå på bio, besöka badhuset m.m. Här kan man verkligen låta fantasin flöda och utgå från de intressen som man har som familj. Kan passa både en liten och en stor plånbok. Aktivitetshäftet slår man också såklart in i ett fint paket. 
  • Spännande kapitelbok för högläsningtänk vikten av att få vara tillsammans och att avsluta dagarna med högläsning i soffan och hela familjen lyssnar. I vårt fall var trollungarna överens om att varsin högläsningsbok vore bra men det skulle ju också kunna vara en familjejulklapp.
  • Brädspel: bästa familjejulklappen. Någonting som alla kan göra tillsammans och det blir extra mysigt. Vi gillar Monopol, Risk, Fyra i rad, Yatzy m.m.
  • Myskläder eller mjuk pyjamas: gärna en pyjamas med julmönster som är mjuk och man kan ha på sig hela juldagen och annandagen för det där extra mysiga.
  • Godis och choklad: gärna hemmagjort men en strut från Åre chokladfabrik går precis lika bra. Mysigt att mumsa på till filmen på juldagen.  
/Hanna 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Födelsedagslunch för stora trollungen

  Våran stora trollunge har nu fyllt 15 år och firats i dagarna tre. På själva födelsedagen blev det fika, kompishäng och filmkväll....