Tycker verkligen mycket om risotto och här om veckan lagade jag den här lite försvenskade varianten med lagrad prästost istället för parmesanost.
Gör så här:
Hacka och fräs 1/2 zucchini med 1liten lök och 1vitlöksklyfta. Häll i 3 dl arborioris och låt det stekas försiktigt med lök och vitlök och zucchini. Blanda 8 dl grönsaksbuljong. Häll över ca 3 dl över riset och låt småkoka. Innan riset blir tort häll över mera buljong. Låt riset koka i 20 minuter med tillsatt buljong pö om pö. Innan servering tillsätt 2 dl lagrad prästost salt och peppar. Lycka till och smaklig eko-reko spis!
torsdag 30 maj 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Påsklov 2024
Jag har förstått att för många är påsken den härligaste av högtider. Utan stress och krav. Och jag är benägen att hålla med. Vi ...
-
Ingredienser 4 personer: 3 morötter 2 små lökar 1 palsternacka Spiskummin Torkad ingefära Torkad chili Kanel Salt Peppar Krossade tomater 3...
-
Jag har skrivit ett bokmanus. Jag måste erkänna nästan skryta för jag är himla stolt över mig själv. Att jag som har dyslexi och aldrig rikt...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar