Tycker verkligen mycket om risotto och här om veckan lagade jag den här lite försvenskade varianten med lagrad prästost istället för parmesanost.
Gör så här:
Hacka och fräs 1/2 zucchini med 1liten lök och 1vitlöksklyfta. Häll i 3 dl arborioris och låt det stekas försiktigt med lök och vitlök och zucchini. Blanda 8 dl grönsaksbuljong. Häll över ca 3 dl över riset och låt småkoka. Innan riset blir tort häll över mera buljong. Låt riset koka i 20 minuter med tillsatt buljong pö om pö. Innan servering tillsätt 2 dl lagrad prästost salt och peppar. Lycka till och smaklig eko-reko spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej december!
Äntligen kom den, vintern med minusgrader och ett lätt snötäcke. Jag blir direkt så mycket gladare och lättare till sinnet. Förs...
-
Ingredienser 4 personer: 3 morötter 2 små lökar 1 palsternacka Spiskummin Torkad ingefära Torkad chili Kanel Salt Peppar Krossade tomater 3...
-
Precis som mina barn gör så växte jag upp i en av Stockholms södra förorter, Bagarmossen. En klassisk förort utbyggd under en tid då man sta...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar