Tycker verkligen mycket om risotto och här om veckan lagade jag den här lite försvenskade varianten med lagrad prästost istället för parmesanost.
Gör så här:
Hacka och fräs 1/2 zucchini med 1liten lök och 1vitlöksklyfta. Häll i 3 dl arborioris och låt det stekas försiktigt med lök och vitlök och zucchini. Blanda 8 dl grönsaksbuljong. Häll över ca 3 dl över riset och låt småkoka. Innan riset blir tort häll över mera buljong. Låt riset koka i 20 minuter med tillsatt buljong pö om pö. Innan servering tillsätt 2 dl lagrad prästost salt och peppar. Lycka till och smaklig eko-reko spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Sommarlovet börjar nu!
Nu har barnen sommarlov och jag känner så igen den där känslan. Av att sommaren känns oändlig. Tröttheten landar i kroppen och sovmorgon s...
-
Ingredienser 4 personer: 3 morötter 2 små lökar 1 palsternacka Spiskummin Torkad ingefära Torkad chili Kanel Salt Peppar Krossade tomater 3...
-
I helgen firade vi vår yngsta trollunge som nu inte är så liten längre, på hans 13-årsdag. Tillsammans med nära och kära. Önskemålet...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar