Äpplen hit och äpplen dit, just nu i vår trädgård som skiftar i brunt och orange. Jag har gjort äppelmos, äppelsaft/juice och självklart smulpaj med äpplen en favorit både för stora och små här hemma.
Mitt recept på äppelsmulpaj 4 portioner:
5 äpplen (blandade sorter)
Socker
Kanel
Smör till formen
Smuldegen:
100 gram smör
2 msk socker
1,5 dl vetemjöl
Gör så här:
Skala och skär äpplena i klyftor. Blanda med socker och kanel efter smak.
Smöra form och häll i äpplena klicka ut ett par små smörklickar över äpplena.
Blanda ihop smuldegen och häll överst i formen. Grädda i ugnen på 175* i ca 30 minuter till smulorna fått en gyllene brun färg. Servera med glass eller vaniljsås. Mums och självklart ska alla ingredienser vara eko-reko!
måndag 15 oktober 2012
Äppelpaj/smulpaj
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Julen 2024
Förberedelserna och planeringen inför julen har varit lite annorlunda i år eller igentligen så har hela hösten varit annorlunda. Men...
-
Ingredienser 4 personer: 3 morötter 2 små lökar 1 palsternacka Spiskummin Torkad ingefära Torkad chili Kanel Salt Peppar Krossade tomater 3...
-
Precis som mina barn gör så växte jag upp i en av Stockholms södra förorter, Bagarmossen. En klassisk förort utbyggd under en tid då man sta...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar