måndag 15 oktober 2012

Äppelpaj/smulpaj

Äpplen hit och äpplen dit, just nu i vår trädgård som skiftar i brunt och orange. Jag har gjort äppelmos, äppelsaft/juice och självklart smulpaj med äpplen en favorit både för stora och små här hemma.

Mitt recept på äppelsmulpaj 4 portioner:
5 äpplen (blandade sorter)
Socker
Kanel
Smör till formen
Smuldegen:
100 gram smör
2 msk socker
1,5 dl vetemjöl

Gör så här:
Skala och skär äpplena i klyftor. Blanda med socker och kanel efter smak.
Smöra form och häll i äpplena klicka ut ett par små smörklickar över äpplena.
Blanda ihop smuldegen och häll överst i formen. Grädda i ugnen på 175* i ca 30 minuter till smulorna fått en gyllene brun färg. Servera med glass eller vaniljsås. Mums och självklart ska alla ingredienser vara eko-reko!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Påsklov 2024

Jag har förstått att för många är påsken den härligaste av högtider. Utan stress och krav. Och jag är benägen att hålla med. Vi ...