Här kommer ett recept på en god soppa som kan ätas både varm och kall en fin sommardag.
Paprikasoppa
Ingredienser:
4 st röda paprikor ugnsgrillade
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl créme fraîche
8 dl grönsaksbuljong
Salt & peppar
Grilla paprikorna på hög temperatur i ugnen tills skalet blir svart och bränt.
Fräs lök och vitlök i en djup kastrull. Tillsätt grönsaksbuljong och crème fraîche.
Ta ut paprikorna ur ugnen och skala bort det brända skalet. Tillsätt paprikorna i soppan och mixa. Låt sjuda i 5 minuter. Klar att servera alt. låt svalna och sätt in i kylskåpet för att få soppan kall och god. Lycka till!
onsdag 20 juni 2012
Paprikasoppa!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Lugna dagar
Mars har fyllts med lugna helger med långa promenader, tv-serier, små vårtecken och vila. Medan vardagen har varit fylld med skola ...
-
Ingredienser 4 personer: 3 morötter 2 små lökar 1 palsternacka Spiskummin Torkad ingefära Torkad chili Kanel Salt Peppar Krossade tomater 3...
-
Vi har haft höstlov tonåringarna och jag. Först tänkte jag inte vara ledig, killarna är stora och har mest egna planer men sedan tän...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar