tisdag 11 april 2023

Påskfirandet 2023

I år firade vi både påsk i sommarhuset i Södermanland och hos mamma och pappa i småstaden. Äntligen kom solen och direkt kändes det som vår. Två av dagarna kunde vi till och med sitta ute på altanen för att äta lunch, så lyxigt. 
 
Vi åkte till sommarhuset på långfredagen och passade på att äta sill då vi visste att de inte skulle bjudas på det på påskafton. I år tillförde vi brynt smör på matjessillen och jag måste säga att det verkligen passade mina smaklökar. Efter middagen hade vi ett påskquiz för barnen där det skulle bilda ett ord av alla frågors första rätta bokstav. Lite klurigt men efter en stund knäckte de ordet som var lösenord och fick sina påskpåsar men små presenter, torkad mango, kokoschips och nötter, då de båda har sockerfritt år. Kvällen avslutades med många skratt framför Bäst i test. 
 
Påskafton firades i småstaden med mamma, pappa, lillasyster och hennes barn. Så mysigt med en massa lek och bus, äggjakt och supergod mat. Mamma hade gjord smördegspizza med räkor och avokado till förrätt, till varmrätt pestobakad laxsida med potatissallad och till efterrätt en citronglass. Allt var mums. Tillbaka i sommarstugan slötittade vi lite på tv innan vi sa godnatt och tack för idag till varandra. 
 
På påskdagen kom kompisar ut till sommarstugan för lunch och det var så mysigt att kunna sitta ute på altanen och prata och äta. Vi bjöd på lammfärsspett med rostad potatis, grekisk sallad och tsatsiki himla gott. Efterrätten stod gästerna för hemmagjorda citronmaränger som både var fluffiga och lagom söta/syrliga, himmelskt goda. Efter maten spelade vi Mexican train, ett väldigt roligt spel. Tror faktiskt att vi ska köpa det vi också. En riktigt fin påskdag och påskhelg. 
/Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stanna tiden och de blå zonernas hemligheter

  I helgen ville jag bara stanna tiden. Vädret och lugnet där i stugan vid havet blev en stor kontrast till ...