onsdag 26 april 2023

När priserna på mat ökar

Hur tänker ni nu kring handling av livsmedel och eran matkonsumtion? Har ni förändrat era beteende nu när maten blivit dyrare? Eller handlar ni och äter precis som innan? 

Vi är en familj på fyra med ganska stora barn på 14 och 11 år som äter en hel del. Vi är också två vuxna som äter lunch hemma de flesta av veckans fem arbetsdagar. För något år sedan bestämde vi oss för att göra en matbudget och att försöka hålla den, vilket inte alltid varit lätt. Vi satte en veckobudget på 1300 kr. Och oftast klarar vi oss på det. Visst har vi förändrat vad vi handlar men vi försöker att köpa så mycket ekologiska produkter som möjligt och att köpa märkt fisk/skaldjur och kött. Vi handlar ofta produkter på medlemspris och anpassar den kommande veckans meny efter vad vi hittar som är prisvärt. Att försöka fortsätta handla ekologiskt känns extra viktigt just nu därför har vi valt att alltid handla vissa produkter ekologiska.

Ekoprodukter vi alltid handlar: 

  • Mejerivaror (mjölk, yoghurt, filmjölk crème fraiche och ost)
  • Kaffe och te
  • Kött, fisk och skaldjur
  • Vindruvor och banan (frysta bär)

Sedan Corona bakar vi de mesta av brödet själva (läs sambon bakar) och vi har också bytt ut en del dyra varor och försöker att handla mer efter säsong och svenskt. Vårens mål är att börja göra egen granola och att ta hand om det trädgården ger ännu bättre och att kalasa på olika primörer.
/Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stanna tiden och de blå zonernas hemligheter

  I helgen ville jag bara stanna tiden. Vädret och lugnet där i stugan vid havet blev en stor kontrast till ...