fredag 14 februari 2020

Vabruari

Så drabbades även vi av vabruari. Först fick lilla trollungen huvudvärk sedan gick den över och allt var frid och fröjd trodde vi och han gick glatt tillbaka till skolan. Men bara efter ett par timmar kom ett samtal att han nu kände sig risig. Skyndade mig upp till skolan (fördelen med att jobba hemifrån minst 1 gång/vecka) och hämtade hem stackaren som var helt vit i ansikte. Tog en kort promenad hem och direkt när vi kommit innanför dörren tog han på sig pyjamas och kröp ner i sängen och somnade. Vaknade efter en timme och hade då 39 graders feber.
Dagen efter var febern fortfarande lika hög och aptiten obefintliga så jag gjorde scones och det gick ner tillsammans med prästost och lite marmelad. Dagen spenderades framför tv och vilandes till ljudbok. Nu är vi på dag fyra men febern är i alla fall på väg ner och lite utomhusluft fick vi i alla fall.

Scones med rivet äpple och russin
1 rivet äpple
1 dl russin 
3 dl glutenfritt mjöl
1,5 dl glutenfria havregryn
50 gram smör
2 dl filmjölk
Nypa salt 
Kanel efter smak och tycke
Nyp ihop alla ingredienserna och klicka ut på ett bakplåtspapper grädda i 10 minuter på 220 grader. 
Smaklig spis. 

/Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

När allt känns nattsvart

Ännu en tonåring har skjutits och jag kan faktiskt inte förstå eller ta in riktigt vad det är som händer. Att vi har problem i vårt land är ...