tisdag 19 mars 2019

Min upplevelse av att ha lyssnat på "Kring denna kropp" av Stina Wollter

Kring denna kropp (inbunden)

Jag har precis lyssnat på Stina Wollters fantastiska bok "Kring denna kropp". Jag skriver fantastiska bok inte för att den fick mig att i stunder småle och i stunder gråta för det fick den utan jag skriver fantastisk för att den är så viktig att läsa eller lyssna på. För att förstå ideal, samtid, utveckling från flicka till kvinna och för att förstå vikten av att aldrig döma, peka och kommentera någon annans kropp eller sin egen.  Jag skriver fantastisk för att jag tror att få människor är villiga att så naket dela med sig av sitt liv, sina upplevelser, sin smärta och sin glädje.
Jag har nästan alltid haft en komplext relation till min kropp och i perioder nästan hatat den för att sedan försonas och tycka att den är ok. Jag kände mig som finast och tryggast med kroppen när jag var gravid kanske därför att under graviditeten är alla kurviga, mjuka och runda. Då är det ok och accepterat. Men det jag förstod av att lyssna på boken är att relationen till kroppen är livslång och håller livet ut och den går att förändra. Vilket är så fint på något vis.
Så jag rekommenderar verkligen alla att läsa denna viktiga bok för att just få perspektiv, ifrågasätta våra ideal och vår samtid och att börja prata om de ideal vi lever efter och som påverkas oss.
/Hanna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stanna tiden och de blå zonernas hemligheter

  I helgen ville jag bara stanna tiden. Vädret och lugnet där i stugan vid havet blev en stor kontrast till ...