Idag gjorde vi scones. Perfekt att mumsa på när man är febrig och inte så sugen på mat.
Bäst tyckte vi var med lite Bregott och en skiva ost på. Annars har vi inte gjort så mycket i dag tittat på "Peter och draken Elliott", kört en diskmaskin och en tvättmaskin. Men vilken fin film rekommenderar den för alla familjer att titta på. Fantastisk natur och viktiga budskap om att värna om naturen, vänskap, vikten av att behålla sin fantasi och att försöka se magin i det vi har runtomkring oss. Slö måndag och nu hoppas jag bara att lilla trollungen kryar på sig och att febern snart är bortta.
Ingredienser till 8 stycken glutenfria scones:
4 1/2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
50 g ekologisk smör
2 dl ekologisk filmjölk
1 rivet ekologiskt äpple
1/2 tsk ekologisk kanel
3 msk ekologiska russin
Blanda alla torra ingredienser först. Nyp sedan ner smöret och tillsätt filmjölk, rivet äpple och russin. Blanda. Klicka ut i muffinsformar och grädda på 250 grader i ca 10 minuter. Mumsa och njut!
/Hanna
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ett besök i Tåkern
Jag har varit ett par dagar med jobbet i Östergötland för verksamhetsplanering. Och vilka dagar vi fick. Hösten är verkligen otrolig...
-
Ingredienser 4 personer: 3 morötter 2 små lökar 1 palsternacka Spiskummin Torkad ingefära Torkad chili Kanel Salt Peppar Krossade tomater 3...
-
Precis som mina barn gör så växte jag upp i en av Stockholms södra förorter, Bagarmossen. En klassisk förort utbyggd under en tid då man sta...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar