söndag 6 december 2015

Att förbereda julen

Vi har börjat förbereda julen på vårt sätt med julgröt och tända ljus. Min filosofi är lite att man tager det man haver och det man samlat på sig genom åren. Vilket betyder att samma stjärnor åker fram varje år och kanske har det tillkommit någonting som man fått i julklapp tidigare år som Lisa Larssons fin fina luciatåg som jag fick för några jular sedan av min älskade mamma. Det vi köper nytt i julgrejer är en julkrans till dörren och vissa år en julgran men i år hoppar vi över en gran. Kanske köper vi en liten en vem vet.

I sociala medier handlar det mycket om att välja viket tema man ska ha denna jul American classic, en jul i naturens toner eller bara en traditionell jul. Allt för att vi ska konsumera mera och köpa nya julsaker. Själv väljer jag att strunta i det och sätta upp stjärnan och änglarna från år 2007 och år 2008.

Julruschen har ju redan börjat i affärerna och jag har bestämt mig för att i år ta det med ro. Trollungarna har skrivit önskelistor och visst innehåller det en hel del icke bra leksaker utifrån miljösynpunkt men vi försöker att satsa på mera hållbara leksaker till jul. Vi har också satt en för oss lagom gräns med tre julklappar från mamma och pappa räcker bra. Det blir ju så många julklappar från tomten också. Så nu hoppas vi på en vit lugn jul med mycket eko-reko mat och julklappar! Hoppas ni har en fin andra advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Födelsedagslunch för stora trollungen

  Våran stora trollunge har nu fyllt 15 år och firats i dagarna tre. På själva födelsedagen blev det fika, kompishäng och filmkväll....