måndag 6 april 2015

Och så blev det påsk!


Redan på långfredag packade vi in oss i bilen och åkte mot småstaden där min lilla syster och hennes familj bor. Sambon som är ett gediget hammarbyfan åkte hem efter en lunch på stan medan vi övriga begav oss till huset för mera familjemys. Till middag gjorde vi våfflor med stenbitsrom, rödlök och créme fraîche till det stora och barnen fick sylt och grädde. Gott som bara den. Gjorde smeten på ett glutenfritt mjöl och det blev väldigt krispiga och frasiga precis som det ska vara. Trollungarna var pirriga inför påskafton och kanske inte skötte sig helt exemplariskt men det gick bra i alla fall. På kvällen va vi så trötta att vi somnade alla tre i en hög i gästrummet.

 

Så kom då påskafton med skattjakt, påskägg, presenter och påskmat. Oj vad vi åt. Tillsammans med mormor och morfar och min systers svärföräldrar bullades det upp en härlig påsktallrik till förrätt, svensk lammytterfilé med ekologisk potatisgratäng  och sallad till varmrätt och till efterrätt Budapestrulle. Allt smakade så gott. Barnen hade myror i brallan men åt bra det också vilket alltid är mysigt och trevligt. Efter det blev det lek och film för barnen medan vi vuxna drack kaffe. Kvällen avslutades med mängder av smågodis framför tv till firandet av Eurovision song contest 60 år! Familjetid delux och på påskdagen återvände vi hem. Trötta, nöjda och tillsammans igen! 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Påsklov 2024

Jag har förstått att för många är påsken den härligaste av högtider. Utan stress och krav. Och jag är benägen att hålla med. Vi ...