torsdag 17 oktober 2024

Kan vi laga planeten på en generation?

Idag lyssnade jag på Vetenskapsradion Klotet och ett program som hade rubriken Så lagar vi planeten på en generation. Ett sånt viktigt radioprogram som ingav både mod till förändring och hopp. I radioprogrammet pratar man om och med författaren och miljöaktivisten Paul Hawken. Som i intervjun säger att: "Det finns inga enkla lösningar på klimatfrågan, men en sak är säker. Det går att lösa. Med hjälp av naturbaserade metoder kan vi vända skutan inom vår egen livstid". 

Ett citat som inger både styrka och mod om du frågar mig. För om vi vet vad vi måste göra och står i en stor förändringstid kan vi välja att vara modiga och att också göra det som krävs. Så vad menar han att vi behöver göra då jo vi behöver återskapa våtmarker, återskapa skog, återskapa grönområden i städer och tätorter, ta till oss av ny modern teknik, vända utvecklingen genom omställning, skapa mera rättvisa ekonomiska system som håller i längden, väva ihop system och arbeta i jordens tjänst. För återskapande och förvaltning av vår gemensamma natur, miljö och jord.
 

Det låter komplicerat och lätt på samma gång men framför allt väcker det ny energi för att kämpa vidare och arbeta för en bättre grönare värld! Lyssna på radioprogrammet du också här!
/Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett besök i Tåkern

Jag har varit ett par dagar med jobbet i Östergötland för verksamhetsplanering. Och vilka dagar vi fick. Hösten är verkligen otrolig...