tisdag 2 maj 2023

Valborgsmässoafton 2023

Valborgshelgen firade vi i Södermanland i vårt lilla gråa trädhus med utsikt mot havet. Under dagen gjorde vi en utflykt till Trosa för att plocka ramslök, himla mysigt och fint. Det är verkligen nu våren är som härligast och lika överraskande som förra året. Att plocka ramslök är så himla kul och man fyller korgen på mindre än 5 minuter och dofterna som kommer är helt förtrollande om man gillar vitlök vill säga. När vi återvänt till stugan gjorde vi smörrebröd med varmrökt lax och hollandaisesås, enkelt, gott och noll tillagningstid när alla är hungriga.
  
   
    
På kvällen lagades desto mera mat av sambon, svåger och svägerskan och svärmor. Själv läste jag Lantliv och Femina och tog en mysig stund för mig själv. Det blev chark till förrätt, moule till varmrätt och kladdkaka till efterrätt. Väldigt gott. Sedan styrde vi ut på tomten för att titta på årets majbrasa som blev riktigt fin. En mysig kväll. 
/Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Påsklov 2024

Jag har förstått att för många är påsken den härligaste av högtider. Utan stress och krav. Och jag är benägen att hålla med. Vi ...