tisdag 5 januari 2021

En viktig dokumentär för att förstå corona-pandemin men också kommande pandemier

Igår såg barnen och jag kanske årets viktigaste naturdokumentär av David Attenborought tillsammans med en rad forskare och experter. I dokumentären förklarar experterna sambandet mellan hur vi människor skövlar, exploaterar naturen och massutrotar djurlivet vi alla är beroende av och vilka konsekvenser som uppstår. Både i havet och på land. 

En tydlig och bra förklaring på varför pandemier uppstår och hur vi människor måste ställa om och sluta konsumera som att det inte finns någon morgondag. Vid en sektion av dokumentären blev barnen väldigt ledsna, frustrerade och arga på hur tjuvjakten bedrivs och hur stor den verkligen är och hur många djur det är som mister sina liv. Många frågor kom upp som varför är det inte högre straff för tjuvjägare men också för det som importerar, säljer och köper dessa slaktade djur och deras kroppsdelar. Och jag kan bara hålla med om det vilda djuren bara består av 4 % av jordens djurliv behöver hårdare lagar upprättas. 

Att dokumentären avslutade men att berätta om bergsgorillorna gav hopp på ett fint sätt. Se denna viktiga naturdokumentär ni också och fundera på vad kan just du göra!

Attenborough och massutrotningen 

Attenborough och massutrotningen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Födelsedagskalas i småstaden

  Att få fira att mamma blivit ett år äldre är en ynnest och alltid lika fint. Att få ses, prata och äta god mat tillsam...