onsdag 3 juli 2019

Böckerna om Anna-Lisa av Eli Åhman Owetz, ett måste för sommarens feelgood läsning!

En sommar på luffen : vägen till Söderberga (mp3-skiva)
Del 1 om Anna-Lisa av Eli Åhman Owetz
En sådan mysig bok om Anna-Lisa som går på luffen för att hitta sig själv och möta sina drömmar. Som luffar genom Uppland, Dalarna och ner till östgötaslätten i Harry Martinssons luffares fotspår. Som lämnar vardagen i Sundbyberg för att undersöka och se om drömmarna håller. Eli Åhman Owetz lär oss inte bara känna Anna-Lisa och 50-talet utan också vikten av mötet med människor och kärleken. Om man bara tillåter sig. Med ett språk som driver berättelsen framåt och livet vidare.

Anna-Lisas antik (ljudbok)
Del 2 om Anna-Lisa av Eli Åhman Owetz
Anna-Lisa har hittat de perfekta huset en gammal speceriaffär i Söderberga med lokal för antikhandel alla 50-tal och en lägenhet på övervåningen. Nu ska verksamheten ta fart och växa och Anna-Lisa ska rota sig i Söderberga. Hon lär känna de snälla paret som har mjölkgården precis bredvid, den snygga bilmekanikern som ser ut att komma från en 50-talsfilm, hårfrissan med 60-talsklänning och eyeliner och den unga greven. Klockan trefika som enar de alla och längtan efter kärlek.
 
Flickorna i speceriaffären (ljudbok)
Del 3 om Anna-Lisa av Eli Åhman Owetz
Mötet mellan två kvinnor från olika generationer och med olika möjligheter. Den äldre från en tid när klasskillnaderna sätter käppar i hjulet för kärleken och framtiden som inte går att dela med kärleken och den yngre som tvekar över om den unga greven verkligen är helt rätt. En tidsresa i kärlekens tecken.


Eli Åhman Owetz skriver så fint om Anna-Lisa, hon berättar historien om hennes liv, drömmar och hennes längtan efter den innerliga kärleken och vännerna. Hon driver dåtid och nutid framåt genom människorna och jag kan inte sluta läsa. Människors förväntningar och Anna-Lisas egna drömmar vävs samman. Författaren har ett rakt språk som varken blir sentimentalt eller för tort utan är lagom målande. Och ja man tycker så mycket om Anna-Lisa. Och visst vill man öppna sin egna antikaffär i Roslagen och äta en massa rulltårta.
/Hanna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sommarens första semestervecka

Det blev en fin första semestervecka på Mörkö. Vädret har verkligen varit fantastiskt.  Vi har ätit glass i stora lass, en massa...