onsdag 25 april 2018

Sjukstuga, odling och nicecream


Vi började så ganska sent i år vilket är typiskt för oss. Vi vill mycket med trädgården men tiden finns helt enkelt inte. Samtidigt ger trädgårdsfix ett inre lugn tycker jag. Att gå ut en sommarkväll och bara gå runt och se på allt som växer. Rensa lite ogräs och plocka några vinbär direkt in i munnen. I år tänkte vi odla:
  • Tomater
  • Chili
  • Kronärtskockor
  • Potatis
  • Purjolök
  • Sallad
  • Smultron
  • Morötter
  • Basilika 
I trädgården har vi sedan förra året rabarber, svarta vinbär, amerikanska blåbär, hallon, björnbär och våra älskade fruktträd som gav väldigt lite frukt i fjol. I år hoppas jag på en stor skörd av äpplen för att kunna ha äppelmos större delen av året. Den stora drömmen är att bygga ett växthus det skulle vara så härligt att få en längre odlingssäsong och större skördar.  
Just nu har vi sjukstuga här hemma och båda trollungarna är krassliga. Förkylda med feber, huvudvärk och hosta. Så vi passade på att göra nicecream på frysta bananer något som jag velat pröva länge. Betyget blev över all förväntan 4/5 från båda trollungarna och jag kan bara instämma det var riktigt gott och konsistensen påminde om mjukglass. Bananerna gjorde det sött och dadlarna bidrag med den knäckiga kola smaken.
Nicecream med chokladsmak 4 portioner:
3 st frysta ekologiska bananer
5 st färska dadlar
2 msk kakao
Blanda allt i en mixer eller matberedare tills konsistensen blivit krämigt fluffig. Servera direkt! Lyx en onsdag!
/Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett besök i Tåkern

Jag har varit ett par dagar med jobbet i Östergötland för verksamhetsplanering. Och vilka dagar vi fick. Hösten är verkligen otrolig...