Underbart väder, familj och vänner. Uppdukad sillunch, marängtårta och grillmiddag. Salta bad, fotbollsmatch, salta bad igen och dans runt midsommarstången. Ja en fin midsommar helt enkelt!
Marängtårta med rabarberkräm, grädde och jordgubbar
Marängbotten:
8 äggvitor
4 dl socker
Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt sockret långsamt under vispning till en fluffig vit toppig kräm. Vänd bunken upp och ner och den ska stanna så är den klar. Spritsa på två plåtar och grädda på 100 grader i 90 minuter.
Rabarberkräm med jordgubbar:
6 stora rabarber
1 pkt färska jordgubbar
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl socker
Hacka rabarber och jordgubbar och lägg i en kastrull. Koka och tillsätt vaniljsocker och socker. Låt krämen koka ihop till en tjockare konsistens. Låt det svalna.
Bygg tårtan med marängbotten, rabarberkräm, marängbotten och avluta med vispad grädde och färska jordgubbar. Enkelt och gott och på ekologiska ingredienser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar