lördag 27 december 2014

Att summera året som gått


Mina löften från år 2013 var att tänka mera på hälsan och att handla mera eko-reko! Det har väl gått sisådär måste jag erkänna. I april i år fick jag en kollaps och fick åka till SÖS. Domen löd stress i kombination med en vanlig kronisk sjukdom Reflux. Hur tar man det och hur går man vidare när tankarna bara snurrar runt och man vet inte vart man ska börja? Stress? Reflux?

Jag tänkte och tänker såhär jag kanske är lite utbränd men jag är inte livsbränd. Och vad kan jag göra för att må bättre och ladda reservbatteriet som plötsligt tog slut? Jag valde att förändra flera saker i mitt liv för att komma framåt mot målet att må bättre och vara mera i nuet. Resultatet blev flera små förändringar som tillsammans förbättrade situationen och gjorde det bättre och mig piggare mera närvarande och utan smärta. Lösningarna blev:
  • Lediga fredagar med barnen. 
  • Slutade att ta med jobb hem och jobba över. 
  • Slutade säga JA på automatik. 
  • Promenader, promenader och flera promenader. 
  • Tid för samtal och eftertanke. 
  • Tid för att slappa, läsa, rita och lyssna på musik. 
  • Tid för familj och vänner jag älskar. 
  • Tid för sömn. 
Men jag har haft tur. Kollapsen var en varning och inte en riktig utbrändhet som många kvinnor upplever. Jag såg ljuset och förstod snabbt att förändring var nödvändig för mitt välmående istället för att inte orka upp ur sängen på morgonen och hamna i sorg, depression och tårar. Men det har inte varit ett lätt år och visst har jag både fått arbeta med mig själv och fält många tårar.

År 2014 har inte bara varit ett jobbigt och viktigt år i att lära känna mig själv. Det har också varit ett fantastiskt år med resor flera gick till Spanien och en gick till Portugal, tid för vänner med många härliga skratt och tid för trollungarna dessa två godingar båda i trotsåldern på olika ställen i sina liv. Året har varit fyllt av vänskap och samtal, konserter, dansföreställningar och underbar mat.

Så år 2015 jag är redo och jag hoppas att det blir året som jag handlar mera eko-reko och fokuserar på hälsan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Första juni och årets första dopp

Första juni bjöd på årets första dopp efter en härlig långpromenad runt sjön och årets första rabarberpaj till efterrätt. En skö...