tisdag 4 december 2012

Grönsaksbiffar i pitabröd med goda tillbehör

Idag åt vi en riktigt god eko-reko middag. Grönsaksbiffar i pitabröd med grekisk sallad och en sås med ajvar. Här kommer recepten!

Ajvar coleslaw:
2 dl crème fraîche
5 dl riven vitkål
2 msk ajvar
1 msk majonnäs
Salt
Peppar
Blanda alla ingredienser och krydda efter tycke och smak.

Grekisk sallad:
1/2 paket fetaost
1liten rödlök
1 näve plommontomater mini
2 nävar valfri sallad
Kalamataoliver
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Peppar
Blanda alla ingredienser i en trevlig skål.

Ugnsrostad sötpotatis:
2 st sötpotatisar
Olivolja
Salt
Ugnsrosta i 20 minuter på 200 grader .

Pitabröd och grönsaksbiffar handlade jag i affären.
Smaklig spis!

1 kommentar:

Dagarna i mars och förändringens vindar

Just nu känns dagarna lite tunga. Jag försöker tänka positiva tankar, fokusera på det som är bra och se till att jag får återhäm...