måndag 11 juni 2012

Tomatsås som passar till allt och lite till!

Kvällens middag blev en god tomatsås, pasta och smulad fetaost. Så enkelt och gott. Den här tomatsåsen passar till mycket. Som grund i tomatsoppa (bara att späda ut) eller som tillbehör till grillat och ett gott bröd.

Recept tomatsås
2 palsternackor
3 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Olivolja
5 dl grönsaksbuljong
Krossade tomater
Tomatpuré
Torkad basilika och oregano
Salt

Finhacka palsternackor, morötterna, lök och vitlök. Fräs i olivolja.
Tillsätt buljong, krossade tomater, tomatpuré och kryddor. Låt det koka ihop i 15 minuter.
Mixa till önskad konsistens.
Smaklig spis à la eko-reko!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sitges och sommarens sista suck

Vi förlängde sommaren med att resa till Sitges, söder om Barcelona. Veckan bjöd på sol, värme, salta bad och ljuvlig mat! Vi kun...