Här kommer ett recept på en god soppa som kan ätas både varm och kall en fin sommardag.
Paprikasoppa
Ingredienser:
4 st röda paprikor ugnsgrillade
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl créme fraîche
8 dl grönsaksbuljong
Salt & peppar
Grilla paprikorna på hög temperatur i ugnen tills skalet blir svart och bränt.
Fräs lök och vitlök i en djup kastrull. Tillsätt grönsaksbuljong och crème fraîche.
Ta ut paprikorna ur ugnen och skala bort det brända skalet. Tillsätt paprikorna i soppan och mixa. Låt sjuda i 5 minuter. Klar att servera alt. låt svalna och sätt in i kylskåpet för att få soppan kall och god. Lycka till!
onsdag 20 juni 2012
Paprikasoppa!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Söndagsbio Tre väninnor
Då övriga i familjen hade egna planer i söndags hamnade jag i det ovanliga senariot att ha tid för att hitta på någonting på egen hand. Ko...
-
Jag har varit ledig i två veckor. Vädret har varit växlande och den mesta av tiden har jag varit i vårt sommarhus vid havet. Äti...
-
Ingredienser 4 personer: 3 morötter 2 små lökar 1 palsternacka Spiskummin Torkad ingefära Torkad chili Kanel Salt Peppar Krossade tomater 3...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar