onsdag 20 juni 2012

Paprikasoppa!

Här kommer ett recept på en god soppa som kan ätas både varm och kall en fin sommardag.

Paprikasoppa
Ingredienser:
4 st röda paprikor ugnsgrillade
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl créme fraîche
8 dl grönsaksbuljong
Salt & peppar

Grilla paprikorna på hög temperatur i ugnen tills skalet blir svart och bränt.
Fräs lök och vitlök i en djup kastrull. Tillsätt grönsaksbuljong och crème fraîche.
Ta ut paprikorna ur ugnen och skala bort det brända skalet. Tillsätt paprikorna i soppan och mixa. Låt sjuda i 5 minuter. Klar att servera alt. låt svalna och sätt in i kylskåpet för att få soppan kall och god. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sitges och sommarens sista suck

Vi förlängde sommaren med att resa till Sitges, söder om Barcelona. Veckan bjöd på sol, värme, salta bad och ljuvlig mat! Vi kun...