Och så bakade vi glutenfria scones!

Ibland hittar man rätt med ett recept och ibland går det en bara förbi och man gör det inte igen. I helgen hittade jag rätt med en tvist på ett recept jag hittade på nätet på glutenfria scones. Väldigt enkelt och gott! Vi åt våra med smör och hemmagjord sylt på hallon och röda vinbär.



Glutenfria scones:
2 dl glutenfri mjölmix
2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
2 dl filmjölk
50 gram smör
1 nypa salt

Blanda alla torra ingredienser. Tärna i smör och häll i filmjölken. Blanda med fingrarna. Rulla till bollar och lägg i muffinsformar. Tryck till och skåra med en kniv. Grädda i ugnen ca 10 minuter på 250 grader.


Det här receptet kommer vi att göra många gånger jag och trollungarna, så mumsigt!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Är jag en högkänslig person?

Att ramla igenom

Kräftknytis