onsdag 6 februari 2013

Kul med vit fisk

Gårdagens middag blev fisk, panerad torsk. Det finns verkligen fördelar med att ha matkasse även om denna vecka är den sista med Ecoviva för våran del. Vi har varit väldigt nöjda men då familjen består av två stora, en liten och en pytte liten trollunge har det blivit mycket rester. Det har varit en lyx att få ekologisk mat direkt levererad hem och så skönt att inte behöva leta efter ekologiskt i mataffärerna. Nu går vi vidare och letar efter flera eko-reko företag!

Parmesanpanerad ekotorsk:
4 personer
700 gram torsk alt. valfri ekologisk vit fisk
1 dl eko mjöl
2 eko ägg
1 msk vatten
Salt
Peppar
1,5 dl eko parmesanost

Gör såhär:
Torka av fisken och lägg den i en plastpåse. Häll över mjölet och skaka. Blanda ägg, vatten, salt, peppar och parmesanost. Panera fisken i äggsmeten. Stek fisken ett par minuter på varje sida i smör på medeltemperatur. Servera med valfria tillbehör. Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Påsklov 2024

Jag har förstått att för många är påsken den härligaste av högtider. Utan stress och krav. Och jag är benägen att hålla med. Vi ...