onsdag 19 augusti 2020

Boktips och sommarens läsning

Har ni läst mycket i sommar? I ärlighetens namn måste jag erkänna att jag har inte riktigt fått till det med läsning i sommar. Jag kom igång väldigt sent under semestern med läsningen och hann då bara med tre stycken böcker som jag läst och två ljudböcker. Vet inte varför egentligen för jag älskar att läsa och ta mig den tiden. Tipsar i alla fall om två favoriter som jag läst:

Där kräftorna sjunger (inbunden) 

Där kräftorna sjunger av Delia Owens  

Handlingen utspelar sig i utkanten av en liten stad längst med North Carolinas kust. Kya som kallas för "träskflickan" av den lokala ortsbefolkningen kämpar för sin överlevnad, kärlek och för att komma bort från känslan av att alla människor hon älskat har övergivit henne. Samtidigt handlar det om ett misstänkt mord i våtmarkerna inte långt från Kyas skjul. Boken skildrar den speciella naturen i våtmarkerna och det vilda vackra som finns där och längtan efter att höra hemma och våga kämpa för sig själv. Boken har varit en stor succé i USA och jag förstår verkligen varför. Otroligt fint språk och fin melodi.

 I hjärtats bibliotek (inbunden) 

I hjärtats bibliotek av Phaedra Patrick 

Boken handlar om Martha Storm som givit upp kärleken och att bilda egen familj för att ta hand om sina föräldrar under deras sista år i livet. Martha älskar böcker, att arbeta på biblioteket där hon har ett väldigt osäkert vikariat och har extremt svårt att säga nej till människor i den lilla staden som utnyttjar hennes goda sinnelag. Efter föräldrarnas bortgång hamnar en mystisk bok i hennes ägo och det konstigaste av allt är att i boken finns det en hälsning till henne själv inskriven av mormor Zelda som ska vara död sedan länge. Jag tycker om Phaedras huvudkaraktär Martha hon är lite mesig och virrig och igenkänningen finns där. Hon vill men vågar inte för att sedan göra det i alla fall. En fin bok om hemligheter som förändrar människors livsöden. 

/Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Födelsedagslunch för stora trollungen

  Våran stora trollunge har nu fyllt 15 år och firats i dagarna tre. På själva födelsedagen blev det fika, kompishäng och filmkväll....