söndag 28 oktober 2018

Att fira en 10-åring

Stora trollungen fyllde 10 år i fredags. Jag kan inte förstå att vår lilla kille har blivit så stor. Han är snäll, omtänksam, finurlig, rolig och smart. Låter alltid lillebror vara med och leka. Gillar fantasyböcker och Sagan om ringen filmerna.

Vi firade i dagarna två. Först med bowling och fika på det lokala bageriet som använder nästan uteslutande ekologiska ingredienser på fredagen. Vi gjorde inga toppresultat på bowlingen men det är en himla rolig aktivitet att göra tillsammans och lite av trollungens favoritaktivitet när han fyller år. På kvällen åt vi lasagne och till efterrätt glass framför Paddington 2. En film vi alla gillar och som bjuder både på skratt och spänning i fina miljöer.

På lördagen blev det först frukost med morfar och sedan släktkalas. Vi vuxna var lite tidsoptimister men det gick bra tillslut. Vi bjöd på korv med bröd och som fika blev det prinsesstårta, morotskaka och kanelbullar som visade sig var en bra kombo och lagom. Mycket svenska och ekologiska ingredienser men också köpta tårtor från butiken. Varje trollunge fick en godispåse men utan fiskdamm i år, fyller man 10 år är man lite för stor för fiskdamm fick jag lära mig. Kalaset blev fint och vi hann prata, leka och mysa med alla gästerna. På kvällen såg vi klart Paddington 2 innan vi somnade nöjda och glada! Tänk vi har en 10-åring nu och varit föräldrar i 10 år, så häftigt på något sätt!
/Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar