söndag 12 april 2015

Och så blev det soppsöndag!


























Idag blev det söndagssoppa till middag med uteslutande ekologiska ingredienser. Både trollungarna
och vi stora gillar soppa och jag tycker att just denna variant blir lite mustigare än en vanlig tomatsoppa. Ibland blir det enkla det goda och den här soppan är verkligen enkel med få ingredienser.

Eko-reko tomatsoppa:
Steg 1)
1 pkt ekologiska körsbärstomater
4 st ekologiska tomater
1 st röd paprika
2 msk olivolja
3 st vitlöksklyftor
Dela och lägg alla grönsakerna i en ugnsform. Ringla över olivolja och rosta ovanstående ingredienser på 120 grader i ca 1 timme. Tomaterna ska se lite ihopskrumpna ut för bästa smak. Låt svalna.

Steg 2)
0,5 dl grönsaksbuljong (gärna Kung Markatta)
1 pkt passerade ekologiska tomater
3 dl ekologisk grädde
Låt buljongen, det passerade tomaterna och grädden koka ihop. Häll i det rostade grönsakerna och mixa till en slät soppa. Smaka av och krydda med salt och peppar. Låt sjuda i 15 min klart för servering. Smaklig spis och helt eko-reko!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Påsklov 2024

Jag har förstått att för många är påsken den härligaste av högtider. Utan stress och krav. Och jag är benägen att hålla med. Vi ...