fredag 12 december 2014

Reflux och esofagit

Många av mina närmsta vänner vet att jag lider av Reflux och ett par gånger per år får esofagit, inflammation i matstrupen. Refluxen jag får beror på två bråck ett mellan magsäcken och matstupen och ett bråck mellan matstrupen och magmunnen.

Dessa två bråck gör att jag vissa dagar har en brännande känsla bakom bröstbenet som gör väldigt ont i kombination med halsbränna och illamående. Ändå har jag en ganska lindrig variant av denna vanliga sjukdom. För att må ok dricker jag sällan kaffe och jag sover med huvudet högt, äter inte efter kl 19.00 och alkohol går inte alls så där blir det max ett glas vin på helgen. Jag äter medicin vid behov och ibland är dosen högre och ibland är den mindre men jag har nästan aldrig dagar helt utan medicinering.

Så var jag på en kurs i ledarskap och satt och prata med en fantastisk kvinna som berättade att hon haft det precis likadant men idag inte alls behöver äta medicin varje dag utan bara vid få tillfällen. Jag tog del av hennes historia där allt handlade om kosten och att lägga om i hennes fall kosten till att utesluta gluten och största delen av kolhydraterna i form av ris, pasta och potatis. Däremot åt hon rotfrukter. Hon berättade att hon inte ät strikt LCHF utan att det ibland slank ner lite allt möjligt och efter dessa tillfällen behövde hon medicinen igen. Jag blev så nyfiken att jag kände att jag borde prova, vad har jag att förlora? Ingenting - allt?

Efter ett par dagar och surfande på nätet och Kostdoktorn fattade jag ett beslut, att prova. Nu efter fem dagar utan gluten, kolhydrater och socker mår jag mycket bättre och min medicinering har jag kunnat minska från 40 mg till 20 mg istället. Så håll tummarna nu att det här ska funka! Inte så eko-reko men min vardag det med!

2 kommentarer:

 1. Hej

  Jag har en tävling i min blogg nu, i samarbete med underbara Beach House Company. Tävlingen avslutas imorgon kl 13! http://blogg.alltforforaldrar.se/drommenom11barn/2014/12/14/julkalendertavling-14-december-3-advent/

  Vinstvärde 749kr/vinnare, tre vinnare i samma tävling!

  Kommer nya tävlingar VARJE DAG nu :)

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Födelsedagslunch för stora trollungen

  Våran stora trollunge har nu fyllt 15 år och firats i dagarna tre. På själva födelsedagen blev det fika, kompishäng och filmkväll....