måndag 21 juni 2021

Juni, odlingar och hetta

Vi har haft det riktigt varmt nu senaste veckan och samtidigt som jag njuter (mellan isglassarna och iskaffet) tycker jag också att det är lite problematiskt i denna pågående klimatkris. Jag måste dock erkänna att under pandemin har mitt miljöengagemang avstannat lite. Det har helt enkelt känts för tungt och allt det här som vi pratat om att minska på konsumtion, resor i vardagen och på semestern har gått per automatik p.g.a. pandemin. Konsumtionen har för min egen del varit nästan obefintlig om vi inte räknar in mat men även där har vi nått vårt mål med att äta mindre men hållbart kött, 70% - 90% ekologiska varor och att laga mera mat från grunden och i säsong.   
 
När det gäller trädgården har vi under maj legat lite efter. Men nu i juni med värmen gick trädgården från att växtligheten gick i blygsam takt till total explosion. Pionerna har slagit ut och varenda buske växte nog 20 cm i ett nafs. Som tur var har vi i värmen äntligen lyckats plantera om alla fina tomatplantor som vi drivit upp vilket var skönt. Nu är vi mer i kapp. Rabarbern har hunnit bli till både paj, kräm och saft, vilket alltid känns lyxigt och som sommar!
/Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

När allt känns nattsvart

Ännu en tonåring har skjutits och jag kan faktiskt inte förstå eller ta in riktigt vad det är som händer. Att vi har problem i vårt land är ...