fredag 27 mars 2020

Att vara tillsammans - tips på bra familjeserier

Vi är nu inne på vecka två med inställda eftermiddagsaktiviteter och har mycket tid hemma tillsammans alla fyra som sig bör i dessa coronatider. Trollungarna går fortfarande i skolan och vi vuxna arbetar hemifrån.

Jag måste erkänna att det är inte bara lätt med en smått orolig mamma, 8-åring med humörsvängningar och en tweenie som stundtals vill vara i fred och stundtals krama och hänga tillsammans. Utmanande minns sagt för sambon som får balansera och hålla huvudet kallt och ibland skälla på oss alla tre.

Hur som vad gör man då hemma tillsammans? Vi spelar orimligt mycket tv-spel, bakar för att få fika orimligt mycket och kollar på serier. En serie som jag verkligen kan rekommendera om man har barn över 7 år är "Brevet till kungen". En brittisk drama-, fantasy- och äventyrsserie från 2020 som finns på Netflix med svenskt tal. Serien är på sex avsnitt och är sådär lagom spännande och utspelar sig i otroligt vackra miljöer. Ett annat tips om man gillar naturprogram som vi är "Världens natur Serengeti" som finns på SVT Play. Väldigt vackert naturprogram där man får följa djuren som lever på Serengeti genom det olika årstiderna. Och slutligen tips tre om man längtar efter äventyr och att resa till spännande platser "Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet" från 2019 finns på C More och Tv4. Robert Gustafsson som Ture är mycket underhållande och alla det fina gamla attributen som den flygande mattan och temlorna finns med.

Serengeti.
"Världens natur Serengeti" SVT Play
/HannaInga kommentarer:

Skicka en kommentar